Energi- och klimatrådgivning

Kommunerna i Essunga, Grästorp, Götene, Lidköping, Vara och Skara har gemensam energi- och klimatrådgivning. Både företag, organisationer och privatpersoner kan kontakta oss för kostnadsfri och opartisk rådgivning.

Detta kan vi hjälpa dig med

  • Råd och idéer om lämpliga åtgärder genom vår kunskap inom energi- och klimatområdet, t.ex solenergi, elfordon och laddning.
  • Du som ska bygga nytt, bygga ut eller renovera kan tjäna på att höra av dig vid projekteringen så att du får ett energieffektivt boende för framtiden.

Företag och energiarbete

Som företagare kan du få hjälp att starta upp ditt energiarbete. Vi gör en nulägesanalys och utifrån den ger vi förslag på förbättringar och diskuterar hur ni kan gå vidare. Det finns nästan alltid stora vinster att göra både ekonomiskt och miljömässigt. All energibesparing behöver inte innebära investeringar. Injustering, tidsanpassning och beteendefrågor är gratis.

Det finns en mängd stöd att söka för energi- och klimatåtgärder, både lokala och nationella. Kontakta oss för mer information.

Länkar till mer information

Höjda elpriser har fått många att börja se över sin elanvändning. För att växla upp arbetet och nå så många som möjligt genomförde energi- och klimatrådgivningen hösten 2022 träffar ute hos företag i samtliga sex kommuner.

Här kan du ta del av det i efterhand:

Letar du allmän information om energismarta vanor, energieffektivisering och solceller finns bra information på Energimyndighetens webbplats:

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på nyheter samt information om våra aktiviteter direkt till din e-post: Prenumerera på nyheter från energi- och klimatrådgivningen i västra Skaraborg

Du kan också följa oss på sociala medier via Facebook eller Instagram.

Kontaktinformation

För att komma i kontakt med oss angående ett specifikt ärende, använd i första hand vår e-tjänst. Där får du ange vad du vill ha rådgivning om och på vilket sätt du vill bli kontaktad. Har du inte möjlighet att använda e-tjänsten kan du prova att nå oss via e-post eller telefon.

E-tjänst: Kontaktansökan om energirådgivning

E-post: ekr@skara.se
Kontaktcenter: 0511-320 000

Mer information

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: samhalle@lidkoping.se