Påverka din kommun
Vill du påverka? Du är välkommen att lämna synpunkter, klagomål, egna förslag eller ställa frågor.
Medborgaridé
Har du förbättringsförslag kring kommunens verksamheter och hur kommunen kan utvecklas som plats att leva och bo på? Då kan du skicka in dina förslag och idéer via e-tjänst för medborgaridéer. Ditt bidrag skickas till berörd verksamhet för hantering och återkoppling. Alla inkomna medborgaridéer redovisas till politikerna i ansvarig nämnd. Om det är ett mer omfattande förslag kan det krävas ett politiskt beslut. I fråga om mer vardagliga idéer tar de del av såväl idén som svaret i efterhand.
För att lämna in en medborgaridé används e-tjänsten Medborgaridé Länk till annan webbplats.
Har du en fråga av mer vardaglig karaktär om exempelvis öppettider använder du e-tjänsten Tyck till om kommunen Länk till annan webbplats.
Vill du anmäla att något är trasigt (till exempel belysning, parkskötsel, parkbänkar, klotter, trasiga busskurer, skyltning, farthinder eller cykelställ) använder du e-tjänsten Felanmälan Länk till annan webbplats.
Dina synpunkter är värdefulla! De hjälper oss att utveckla och förbättra våra verksamheter. Det kan vara praktiska förslag, beröm eller klagomål. De tas om hand av kommunens kontaktcenter och fördelas till berörd förvaltning.
För att lämna in synpunkter och klagomål använder du e-tjänsten Tyck till om kommunen Länk till annan webbplats.
Om du uppger kontaktuppgifter kan vi ge dig ett personligt svar, men du kan också välja att vara anonym. Synpunkter och klagomål är offentliga handlingar.
Allmänhetens frågestund ska hållas vid samtliga ordinarie sammanträden för kommunfullmäktige, förutom i juni och december.
- Frågestunden ska pågå under högst 30 minuter och hålls i början av sammanträdet.
- Kommunmedlem har, för att inhämta sakupplysning, rätt att vid kommunfullmäktiges sammanträde ställa en kort och koncis fråga (högst 3 minuter).
- Frågan ska vara av allmänt intresse och avse ett ämne som hör till kommunfullmäktiges, en nämnds eller en fullmäktigeberednings handläggning. Frågan får inte avse ärenden som rör myndighetsutövning mot någon enskild.Under frågestunden får någon överläggning inte äga rum.
- Ordföranden bestämmer efter samråd med vice ordförandena om frågan får ställas och hur frågestunden ska genomföras och låter kalla de förtroendevalda eller anställda hos kommunen som behövs för att lämna upplysningar under den.
- Om fler frågor ställs än vad som vid en frågestund hinner besvaras, får fullmäktiges ordförande hänskjuta obesvarade frågor till nästkommande frågestund.
- Frågeställaren får själv presentera sin fråga i kommunfullmäktige.
- Frågeställaren ska ges möjlighet att ställa en följdfråga under högst 3 minuter. Om två eller flera personer ställer samma fråga, får svaret på frågan samordnas i ett gemensamt svar.
- Frågan ges in till kommunstyrelsens kansli onsdagen före det sammanträde vid vilket den avses att ställas. Frågeställaren ska uppge namn, adress och telefonnummer.
Du kan lämna in din fråga till kontaktcenter i stadshuset, skicka e-post till kommunstyrelsen@lidkoping.se eller posta frågan till:
Lidköpings kommun
Kommunledningskontoret
531 88 Lidköping
Publicerad:
Senast uppdaterad:
Sidansvarig: kommunstyrelsen@lidkoping.se