Fukt och mögel

Fukt är den enskilt viktigaste orsaken till mögel. Synliga tecken på en fuktskada kan vara kondens på fönsterrutor, fuktfläckar, missfärgningar, bubblor i golvbeläggningar och tapeter eller att färg flagnar.

Mögel kan se ut på olika sätt och ha olika färg. Ibland kan man känna mögellukt utan att hitta något mögel. Detta kan bero på att det finns konstruktioner eller material som är fuktkänsliga och som inte är synliga. Mögellukt biter sig lätt fast i kläder och textilier.

God ventilation är viktigast för att förhindra uppkomsten av fukt och mögel. Människor som vistas i bostäder med fukt och mögel känner ofta hudirritationer och problem med luftvägar och ögon. Tänk på att barn är känsligare än vuxna och utvecklar besvär snabbare.

Den som hyr sin bostad ska i första hand kontakta fastighetsägaren. Om åtgärder inte vidtas eller om åtgärderna visar sig otillräckliga kan man kontakta Område miljö och hälsa eller Hyresgästföreningen.

Den som äger en bostadsrätt kontaktar bostadsrättsföreningens styrelse. Den som själv äger sin bostad kontaktar sitt försäkringsbolag.

Kontakt

Kontaktcenter i Lidköping.

E-post: kommun@lidkoping.se
Telefon: 0510-77 00 00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: samhalle@lidkoping.se