Björkhaga äldreboende

Björkhaga ligger i Järpås, två mil söder om Lidköping. Inom gångavstånd finns en livsmedelsaffär. Från Björkhaga finns goda förbindelser med tåg och bussar. Boendet är byggt i markplan och bredvid ligger en förskola som vi samarbetar med. I entrébyggnaden finns mötesplatsen Björkhaga dit du kan gå för att äta eller fika. I anslutning till mötesplatsen finns bibliotek med självbetjäning vilket gör att du kan låna böcker oavsett veckodag.

Telefonnummer till Björkhaga äldreboende

Enhet Åsen 0510-77 19 04
Enhet Järpen 0510-77 19 05
Enhet Backen 0510-77 19 06

Mötesplatsen 0510-77 19 07

Sjuksköterska 0510-77 19 03

Kontakt

Julia Jansson

Titel: Enhetschef

Tel: 0510771901

E-post: Julia.Jansson@lidkoping.se

Björkhaga äldreboende

Björkhaga är omgivet av härlig natur med fina innergårdar och uteplatser. På varje boendeenhet finns gemensamma utrymmen där du kan läsa tidningen, titta på tv eller umgås med andra som bor hos oss. Äldreboendet har 26 lägenheter varav tre för parboende.

Våra lägenheter

I varje lägenhet finns kokmöjlighet, toalett med dusch och tvättmaskin. I lägenheten finns en säng, resten av möbleringen väljer du själv. Ett grundutbud av Tv-kanaler ingår. Önskas fler kanaler kontaktas bredbandsleverantör Sappa. Det finns även trygghetslarm och personalen är tillgänglig dygnet runt. Dagtid finns en sjuksköterska på plats. Arbetsterapeut och sjukgymnast finns att tillgå vid behov. Dina anhöriga och närstående kan övernatta i ett eget rum på Björkhaga.

Kost och måltider

Vi är mycket stolta över den fantastiska maten som lagas på plats i Björkhagas centrala kök. Vi serverar tre huvudmåltider och två till tre mellanmål. Ibland bakar vi och lagar mat tillsammans. Under sommaren serverar vi ofta kaffe på våra fina uteplatser. På mötesplatsen Björkhaga serveras lunch varje dag i veckan där du också kan äta tillsammans med andra gäster.

Aktiviteter

På Björkhaga kan aktiviteter erbjudas utifrån dina behov och önskemål. Vi är noga med att ta till vara möjligheten till utevistelse oavsett årstid. Mötesplatsen anordnar en rad olika aktiviteter exempelvis musikunderhållning, bingo och våffelcafé vilket du kan delta i. Vi uppmärksammar också årets högtider och firar de boendes födelsedagar om önskemål finns. Till oss på Björkhaga kommer även hårfrisör och fotvårdsterapeut med jämna mellanrum.

Vi som arbetar här

I vårt team arbetar omvårdnadspersonal, sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut och enhetschef. Vår sjuksköterska är tillgänglig dagtid måndag till fredag. Övrig tid finns joursköterska i kommunen. Läkare från primärvården besöker oss varannan vecka. Personalen erbjuds kontinuerlig fortbildning för att utvecklas i sina yrkesroller. Vi ser också över våra arbetsformer regelbundet för att bibehålla och säkerställa vår verksamhet. Särskild personal finns för kost och städ.

Bra att känna till är att våra medarbetare använder mobiltelefonen som ett arbetsredskap.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: socialvalfard@lidkoping.se