Serviceboende Västgötagatan

Vårt serviceboende ligger nära centrala Lidköping och samtidigt skyddat med en egen, fin uteplats. Hos oss får du stöd och hjälp i din vardag och kan umgås med andra som bor hos oss. Vi ser till dina unika behov och möjligheter.

Serviceboende, telefon 0510-77 10 26

Boendemiljö

Vårt serviceboende ligger på Margretelundsområdet med närhet till Lidköpings utbud av aktiviteter och fritidsnöjen. Boendet består av nio lägenheter. Vi vänder oss till unga vuxna personer med främst neuropsykiatriska funktionshinder med tillägg av psykisk ohälsa. Du som bor hos oss får individuellt stöd i ditt boende och i vardagen. Vårt främsta mål är att vara i rörelse, detta gäller både personal och boende!

Våra lägenheter

Hos oss bor nio personer i varsin lägenhet som består av två rum. Lägenheterna är främst belägna runt en gemensam lokal där även personalen har sitt kontor. I de gemensamma lokalerna umgås vi och upplever gemenskap.

Vad vi erbjuder dig

  • Stöd och hjälp i praktiska vardagssituationer
  • Stöd i samspelet med vänner, arbetskamrater och anhörig
  • Stöd vid personliga frågor och funderingar eller i svåra situationer
  • Stöd att skapa ett eget hem
  • Stöd till fritidsaktiviteter utifrån dina intressen
  • Stöd med kontakter ute i samhället

Vårt arbetssätt

Vi ser till dig som individ och ger dig personlig omvårdnad. Tillsammans med dig sätter vi upp mål så att du kan utvecklas och pröva på nya saker. Du tar eget ansvar och får samtidigt stöd av oss. Vi samarbetar med daglig verksamhet för att ge dig stimulans. Du erbjuds en egen kontaktman i vår personalgrupp. Din kontaktman ser till att du får det stöd du behöver. Vi arbetar också med att skapa goda relationer till anhöriga, gode män, kontaktpersoner och andra närstående.

Vi som arbetar här

Vi som arbetar här är för närvarande sex personer med olika erfarenheter och utbildning inom vård och omsorg. Vi får kontinuerlig fortbildning och pedagogisk handledning för att vidareutvecklas i vår yrkesroll.
Nattetid har personalen sovande jour.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: socialvalfard@lidkoping.se