Livsmedelskluster 20 februari
Framtidens Mat – Vart är vi på väg?
Livsmedelsklustret bjuder in till ett inspirerande frukostseminarium med fokus på framtidens mat och matsystem.
I en värld där matproduktion och konsumtion står i centrum för globala utmaningar och möjligheter, är det viktigare än någonsin att utforska framtidens matsystem. Detta seminarium kommer att belysa hur innovation och hållbarhet kan påverka vår matkultur.
Vi kommer också att visa vår rykande färska film om Industriell Urban Symbios. Här får vi se och höra hur Fazer Kvarn, Lantmännen Biorefineries och Gasum ser på vikten av samarbete för att åstadkomma symbioser och tillsammans arbeta mot större hållbarhet
Varmt välkomna!
Föredrag och nätverkande
NÄR: Torsdag 20 februari kl. 07.30 – 09.00
Plats: Bahnhof Cowork
Adress: Sockerbruksgatan 1, Lidköping
Arrangemanget är kostnadsfritt.
Program
07.30 Drop in - frukostmingel
07.50 Välkommen och Filmvisning
Inger Rydén, Lidköpings kommun och Madeleine Vendel, Agroväst Gröna möten hälsar välkomna.
Filmen om Industriell Urban Symbios visas.
08.00 Livsmedelsberedskap och västsvensk solrosodling
Sofie Skalstad, Grästorps kommun berättar om projekten och dess grödor som odlades för de offentliga köken men också för kristid och beredskap.
08.25 Paus
08.30 Mat, mark och mångfald
Vad gör Sveriges största miljöorganisation kring framtidens matsystem?
Hör Evalena Skalstad, sakkunnig på jordbruks- och livsmedelssystem hos Naturskyddsföreningen med 220 000 medlemmar i hela landet.
09.00 Avslut
Publicerad:
Senast uppdaterad:
Sidansvarig: naringsliv@lidkoping.se