Spaterapeut

Start
15 jan 2024
Var
Lidköping
Poäng/tid
1100 p
Studietakt
100%
Studieform
Lärling
Start
---
Var
Lidköping
Poäng/tid
1100 p
Studietakt
100%
Studieform
Lärling

Är du intresserad av andra människors välbefinnande? Vill du göra skillnad för någon annan? Är du nyfiken på att starta eget eller vill du hellre söka anställning? Trivs du i en arbetsmiljö som präglas av lugn och ro?

Beskrivning av programmet

Gillar du att jobba med människor, deras välbefinnande och med händerna så är detta en utbildning för dig.

Du kommer lära dig olika massagetekniker och behandlingar som du kan fördjupa dig inom. Samtidigt får du med dig entreprenörskap, service och bemötande för att få en bredare bild av branschen och möjligheterna till att även starta eget i framtiden.

När du söker en lärlingsutbildning behöver du på egen hand kontakta ett företag där du kan fullgöra lärlingsutbildningen. I din ansökan under övrigt skriv vilken praktikplats du varit i kontakt med.

  • Massage 1, 100p
  • Massage 2, 100p
  • Hantverk Introduktion med inriktning Spa, 200p
  • Hantverksteknik 1 med inriktning Spa, 200p
  • Hantverksteknik 2 med inriktning Spa, 200p
  • Entreprenörskap, 100p
  • Service och bemötande 1, 100p
  • Service och bemötande 2, 100p

Totalt antal kurspoäng 1100p

Genomförande

Inom vuxenlärlingsutbildningen tar du som elev själv kontakt med ditt blivande utbildningsföretag. Dina studier består till störst del av arbetsplatsförlagt lärande men en del studietid läggs också inne på skolan. På De la Gardiegymnasiet finns en fullt uppbyggd spautbildning med spa, träningssalar och branschkunnig personal. Det är här dina studier börjar

Rekommenderade förkunskaper

Grundskolekompetens i svenska

Vuxenlärling är en utbildningsform som vänder sig först och främst till dig som inte har slutbetyg från gymnasieskolan. Har du gymnasieutbildning men är arbetslös eller har en tillfällig anställning så kan du också söka lärlingsutbildning för vuxna.

Lärlingsutbildningar som erbjuds är oftast utbildningar som det är lätt att få jobb inom (bristyrken). En stor del av utbildningen, minst 70 procent, sker ute på en arbetsplats med en handledare. Resterande del av tiden är teori som kan vara upplagd på skolan eller i form av eget arbete efter konsultation med din lärare.

Arbetsförlagd utbildning

Större delen av utbildningen är förlagd på en arbetsplats där du kan komma att ha mycket kundkontakt i en ständigt utvecklande bransch. Det är mycket viktigt att du behärskar det svenska språket i tal och skrift samt att du har en datorvana. Du behöver ha godkänt betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande.

Idé om annat yrke

Har du idéer om ett annat yrke som du skulle vilja utbilda dig inom? Utbildningslängden varierar utifrån individuella förutsättningar.

Kontakt

Fedja Filipovic

Tel: 0510770391

E-post: Fedja.Filipovic@edu.lidkoping.se

Utbildningen är på heltid och är berättigad till studiemedel via CSN Länk till annan webbplats..
Heltid innebär att du studerar ca 40 timmar per vecka.

1

Individuell studieplan

2

Logga in

3

Vad händer nu?