Florist

Start
12 feb 2024
Var
Campus
Poäng/tid
1500 p
Studietakt
100%
Studieform
Lärling
Start
---
Var
Campus
Poäng/tid
1500 p
Studietakt
100%
Studieform
Lärling

Som florist arbetar du i en bransch som är mycket kreativ och med ständig kundkontakt. Det är därför mycket viktigt att du behärskar svenska språket i både tal och skrift. Du bör också ha datorvana.

Om du söker utanför våra samverkningskommuner, tänk på att du måste lämna in en ansökan till din hemkommun/vuxenutbildning för att få yttrande om finansiering.


Beskrivning av programmet

Du får ökad arbetslivserfarenhet och möjlighet att under handledarens ledning, på en arbetsplats, få kunskaper inom yrkesområdet.

  • Florist, 1 200p
  • Florist, 2 200p
  • Personlig försäljning, 100p
  • Florist 3 200p
  • Tradition och utveckling, 100p
  • Florist, 4 200p
  • Florist, 5 200p
  • Florist 6a, 100p
  • Entreprenör, 100p
  • Florist 6b YB Examen, 100p

Totalt antal kurspoäng: 1 500p

Genomförande

Utbildningen bedrivs tre veckor i månaden på din praktikplats och en vecka är du i Campus Västa Skaraborgs lokaler där du bland annat träffar din lärare och andra studerande.

Rekommenderade förkunskaper

Grundskolekompetens i svenska

Vuxenlärling är en utbildningsform som vänder sig först och främst till dig som inte har slutbetyg från gymnasieskolan. Har du gymnasieutbildning men är arbetslös eller har en tillfällig anställning så kan du också söka lärlingsutbildning för vuxna.

Lärlingsutbildningar som erbjuds är oftast utbildningar som det är lätt att få jobb inom (bristyrken). En stor del av utbildningen, minst 70 procent, sker ute på en arbetsplats med en handledare. Resterande del av tiden är teori som kan vara upplagd på skolan eller i form av eget arbete efter konsultation med din lärare.

Arbetsförlagd utbildning

Större delen av utbildningen är förlagd på en arbetsplats där du kan komma att ha mycket kundkontakt i en ständigt utvecklande bransch. Det är mycket viktigt att du behärskar det svenska språket i tal och skrift samt att du har en datorvana. Du behöver ha godkänt betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande.

Idé om annat yrke

Har du idéer om ett annat yrke som du skulle vilja utbilda dig inom? Utbildningslängden varierar utifrån individuella förutsättningar.

Viktigt! Om du ansöker om utbildning från en annan kommun som inte ingår i våra samverkningskommuner måste du normalt sett skicka in din ansökan till din vuxenutbildning för att få ett utlåtande om finnansiering.

Kontakt

Fedja Filipovic

Titel: Samordnare

Tel: 0510770391

E-post: Fedja.Filipovic@edu.lidkoping.se

Viktigt

Om du söker utanför våra samverkningskommuner, tänk på att du måste lämna in en ansökan till din hemkommun/vuxenutbildning för att få yttrande om finansiering.

Utbildningen är på heltid och är berättigad till studiemedel via CSN Länk till annan webbplats..
Heltid innebär att du studerar ca 40 timmar per vecka.

1

Individuell studieplan

2

Logga in

3

Vad händer nu?