Tolsjöhemmet

Tolsjöhemmet ligger i Tolsjö by, en naturskön jordbruksbygd med utsikt mot Kinnekulle och traktens fyra kyrkor. Här bor du i vacker miljö där vi gör allt och lite till för att du ska trivas.

Telefonnummer till Tolsjöhemmet

Enhet Spårön 0510-77 15 95
Enhet Klitt 0510-77 15 96
Enhet Naven 0510-77 15 97
Enhet Lindön 0510-77 15 98

Sjuksköterska 0510-77 15 92

Kontakt

Elisabet Gren

Titel: Enhetschef

Tel: 0510-771590

E-post: Elisabet.Gren@lidkoping.se

Tolsjöhemmet

Tolsjöhemmet består av fyra enheter. Naven och Spårön ligger på övervåningen, medan Lindön och Klitt finns på undervåningen. Alla som bor hos oss har tillgång till balkong och uteplats. Vi har även en vacker trädgård med vattenspel, pergola och många fina växter. Vi kallar den för Sinnenas trädgård. Vi vistas utomhus så mycket som möjligt eftersom vi tror att det är bra för kropp och själ. Hos oss finns också flera gemensamma rum där du kan läsa tidningen, titta på tv och umgås. Här finns också centralkök, gästmatsal, samlingssal och lokaler för hår- och fotvård.

Våra lägenheter

På Tolsjöhemmet finns 40 lägenheter som består av ett rum med kokmöjligheter och toalett med dusch. I rummet finns en säng, resten av möbleringen bestämmer du själv. Tv-uttag och telefonjack finns i alla lägenheter. Det finns även trygghetslarm, vilket ingår i hyran.

Kost och måltider

Vi serverar tre huvudmåltider och två till tre mellanmål. Måltiderna fördelas jämnt över dagen. På Tolsjöhemmet har vi eget tillagningskök där vi erbjuder nylagad, god mat.

Aktiviteter

Vi anordnar aktiviteter som bingo, sångstunder, gymnastik och filmvisning. Vi uppmärksammar årets högtider då även anhöriga är välkomna att delta. Vi firar även födelsedagar för de som bor hos oss, om önskemål finns. Du som vill fira med dina anhöriga eller vänner kan låna våra lokaler.

Vi som arbetar här

På Tolsjöhemmet har vi personal dygnet runt. Hos oss arbetar 30 undersköterskor. Vi har även sjuksköterskor tillgängliga dygnet runt och på plats dagtid måndag till fredag. Läkare från primärvården besöker oss varannan vecka. Vi har även kontakt med arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut från Kommunrehab. Dessutom finns enhetschef på plats dagtid måndag till fredag, då även vaktmästare, lokalvårdare och kokerska finns hos oss. Personalen på Tolsjöhemmet erbjuds kontinuerlig fortbildning för att utvecklas i sina yrkesroller. Vi ser också över våra arbetsformer med jämna mellanrum, för att få en så bra verksamhet som möjligt.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: